Vasváriak Vasváriért Közéleti Egyesület

10. alkalommal rendezzük meg idén a Vasvári Pál Emléknapot

Ez évben 10. alkalommal rendezzük meg a Vasvári Pál Emléknapot, tisztelegve ezzel a nagy hazafi születésének a 191. évfordulója előtt. Ez évben két napos rendezvényt tervezzünk, előtérbe helyezve a fiatalok igényeinek jobban megfelelő sportos programokat.


Július 15-én szombaton első alkalommal rendezünk kispályás labdarugó tornát Vasvári Kupa néven. A torna meghívásos és a Vasvári Pál emlékének ápolásában élen járó települések csapatait hívjuk meg. Így várjuk a tornára Körösfőről a Rákóczi Kulturegylet, Tiszavasváriból a Vasvári Pál Társaság csapatát, Nyírvasvárit pedig a Nyírvasvári’16 FC képviseli.


A vasárnap is sportos programokkal kezdődik, hiszen 09.00 órakor rajtol a Vasvári Pál Kerékpáros Emlékverseny. A versenyeket három távon rendezzük,melyek hossza; 18,2 km, 23,6 km és 42,1km.

14.00 órakor koszorúzás Fejér Pálné Méhay Erzsébet tisztelendő asszony kopjafájánál, majd emlékülésre kerül sor a görögkatolikus templomban.

Ezt követi a „Régi falvédők üzenete” címmel a Nyírvasváriban összegyűjtött falvédőkből álló kiállítás megnyitása a Vasvári Pál Emlékházban.

A letölthető nevezési lapok és a versenykiírások letölthetőek a honlapunkról.

A részletek a facebook oldalunkon tekinthetőek meg. www.facebook.com/Vasváriak-Vasváriért-Közéleti-Egyesület